Is mijn bod bindend?

Een uitgebracht bod is niet bindend

Als je op VENDAS een bod uitbrengt op een woning is dit niet bindend. Na het sluiten van biedingstermijn van de veiling neemt de verkoper of zijn makelaar contact op met degene aan wie de verkoper zijn woning wil verkopen. Dit is in principe degene met het hoogste bod. Op dit moment zullen er afspraken gemaakt worden om de verkoop van de woning defintief te maken. Als bieder ben je pas gebonden aan het uitgebrachte bod zodra jij en de verkoper beiden de koopovereenkomst getekend hebben en de wettelijke bedenktijd is verstreken. 

Is het bod van een zakelijke bieder bindend?

Voor zakelijke bieders gelden anders regels (wetgeving) dan voor particulieren. Dit betekent dat een uitgebracht bod van een zakelijke bieder wel bindend is. 

Neem ontbindende voorwaarden op

Het is mogelijk, en zelfs verstandig, om ontbindende voorwaarden op te nemen zodra je een bod uitbrengt op een woning. Denk hierbij aan voorbehoud van financieringeen bouwkundige keuring of het verkrijgen van nationale hypotheek garantie. Deze voorwaarden bieden jou als koper de gelegenheid om de koopovereenkomst te ontbinden zodra er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt. 

Gunnen van de woning

De verkoper heeft het recht van gunnen. Hij mag bepalen of de prijs en voorwaarden goed genoeg zijn om te verkopen. De dag na het sluiten van de biedtermijn wordt door de verkoper of zijn makelaar contact opgenomen met de degene aan wie de verkoper wil verkopen. Meestal is dit de hoogste bieder maar het kan ook voorkomen dat hij toch voor een ander kiest. Daarom is het belangrijk om je voorwaarden in het bod te benoemen. Verkopen is altijd nog op basis van gunnen er zijn meer onderdelen die doorslaggevend kunnen zijn dan alleen de prijs. De verkoper kan dus ook de persoon met het ‘beste bod’ als winnaar na de online veiling kiezen i.p.v. de ‘hoogste bieder’.

Gratis registreren

Registreer je gratis op VENDAS en plan een bezichtiging voor de woning waarin je geïnteresseerd bent. Vervolgens start de veiling en kun jij jouw bod uitbrengen. 

DIRECT REGISTREREN

Meer weten?
Neem contact met ons op
Meer informatie