De juiste maatwerk aanpak leverde voor ons het beste resultaat op

“De juiste maatwerk aanpak leverde voor ons het beste resultaat op”
Voor Freek van Daal en zijn gezin is de cirkel rond. In 2021 verkochten zij hun huis in Rosmalen en verhuisden zij terug naar de binnenstad van Den Bosch. De plek waar Freek en zijn vrouw jarengeleden voor het eerst gingen samenwonen. Voor de verkoop van hun woning zocht Freek naar een maatwerk aanpak waarbij hij zelf de regie over de verkoop kon houden, in samenwerking met een kundige makelaar. In dit artikel legt hij uit hoe de verkoop in sneltreinvaart tot stand kwam.

Terug naar de binnenstad
Freek en zijn vrouw vonden dat het tijd was om een nieuwe stap te maken en terug te keren naar de stad. “In het centrum van Den Bosch zijn we ooit, lang geleden, gestart. Daarna zijn we achtereenvolgens verhuisd naar Vught, Boxtel en Rosmalen. Onze kinderen zijn nu jonge adolescenten geworden. Wij wilden weer terug naar de binnenstad zodat we zonder de auto naar de bakker kunnen lopen om een croissantje te halen. Heerlijk”, legt Freek uit.
De loft waar ze nu wonen kwam op hun pad. “We hadden een flink verlanglijstje met o.a. wensen als twee eigen parkeerplaatsen, een afgescheiden plek en een goed dakterras of stadstuin. Met deze loft konden we bij alle eisen groene vinkjes zetten. We wonen in een oude koffiefabriek die omgebouwd is en lopen zo via een steegje het centrum in”.

Maatwerk aanpak
Een belangrijk uitgangspunt in de verkoop van hun huis in Rosmalen was dat Freek zelf een inbreng in het verkooptraject had. “Bij de verkoop van mijn vorige huizen heb ik veel zelf gedaan, dat wilde ik nu weer doen. Zeker in deze huidige markt die voor de verkopende partij gunstig is. Ik had duidelijke ideeën rondom de verkoop en zocht een makelaar die mij in deze maatwerk aanpak kon ondersteunen. Frank Reede kende ik al geruime tijd en ik wilde eerst bij hem de
mogelijkheden onderzoeken. Zijn aanpak in combinatie met het veilingplatform Vendas bleek een goede match. Met Frank heb ik een goede klik en samen vormden we een sterk team met een goede rolverdeling. Daardoor konden we snel schakelen en dat resulteerde in een doorlooptijd van tweeënhalve week van het eerste contact tot aan de krabbel bij de notaris. Mijn vrouw en ik, beiden ondernemers, houden wel van doorpakken”.

Grote eigen inbreng
Freek schetst het verkoopproces: “Frank en ik hebben samen het juiste verkoopplan opgesteld. Daarnaast had ik voor ogen om zelf de bezichtigingen te doen. We hebben nog extra sfeerfoto’s en dronebeelden geschoten ter ondersteuning van de woningbrochure. Frank heeft vervolgens alles samengevoegd, het huis op Funda geplaatst, de contracten opgesteld en de verdere begeleiding verzorgd.


Bezichtigingen
Voor Freek zat er veel plezier in het begeleiden van alle bezichtigingen. “Dat vond ik oprecht leuk om te doen en ik heb voor elke bezichtiging dan ook ruim de tijd genomen. Je ziet wat voor vlees je in de kuip hebt en kunt zelf ook veel over de woning vertellen. Nadat alle kijkers waren geweest gingen we over op de volgende stap: de veiling”.

Veilen via Vendas
“Vendas biedt als veilingplatform transparantie en is juist voor kandidaat-kopers een eerlijk biedproces”, stelt Freek. “Kopers zien elkaars biedingen en beslissen zelf wat ze bieden en tot hoe ver ze gaan. Na de vele bezichtigingen waren er ook een groot aantal mensen die meeboden in de veiling. Uiteindelijk ging het tussen twee of drie serieuze potentiële kopers. Dat leidde tot een winnend bod waar we zeer tevreden mee zijn”.

De juiste verkoopstrategie
De uitdaging ligt volgens Freek in deze huidige woningmarkt niet in de vraag of je je huis gaat verkopen, maar in het vinden van de juiste koper. “Frank heeft daarin een grote rol gespeeld. Hij adviseerde in elke fase van het proces welke stappen te zetten. Daarbij fungeerde hij als objectieve counterpartner met verstand van zaken. Ook voor de verdere afhandeling en communicatie gaan de credits naar Frank. In deze tijd je huis snel verkopen tegen de beste
verkoopopbrengst is natuurlijk interessant. De combinatie van een gunstige woningmarkt en de juiste makelaar hebben voor dit mooie resultaat gezorgd. Ik kijk zeker terug op een prettig avontuur”.

Advies aan andere huizenverkopers
Freek: “Bedenk vooraf heel goed welk aandeel je zelf in de verkoop van je huis wil hebben. Zoek daar vervolgens de juiste makelaar bij. Er zijn veel goede makelaars in Den Bosch met allen een eigen gezicht. Een makelaar kan je, zeker in deze tijd, gouden bergen beloven. Onthoud dan wel dat een goede makelaar er ook is om je te behoeden voor verkeerde keuzes. Het gaat erom dat je de juiste match vindt en wij hebben deze gevonden met Frank. Vendas faciliteerde vervolgens het optimale biedingsproces: eerlijk voor de kopers, gunstig voor de verkopers”.

Meer weten?
Neem contact met ons op
Meer informatie