Ontbindende voorwaarden

Kan ik ontbindende voorwaarden opnemen?

Het biedproces binnen de veiling van VENDAS is uiterst transparant en eerlijk. Dit betekent dat je bij het uitbrengen van jouw bod op de woning waar je interesse in hebt direct jouw ontbindende voorwaarden kunt benoemen. Daarnaast kun je bij het uitbrengen van jouw bod ook direct aangeven per welke datum je graag de woning wenst te aanvaarden.

1. Voorbehoud van financiering  

Het voorbehoud van het verkrijgen van financiering betekent dat de koper de koop kan ontbinden mits hij geen hypotheek/financiering krijgt. Na het sluiten van de koopovereenkomst heeft de koper circa zes tot acht weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Indien de koper geen finaal akkoord heeft op zijn financiering binnen de gestelde termijn, kan om uitstel worden gevraagd.

2. Het voorbehoud bouwkundige keuring 

Mochten er uit deze keuring belangrijke zaken naar voren komen die de koop van de woning belemmeren, dan heeft de koper het recht om de koop kosteloos te ontbinden. Wel moet er een minimumbedrag in worden opgenomen zodat koper de koop niet vanwege een loszittende klink kan ontbinden. 

3. Verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie 

Koper koopt met de garantie dat de hypotheekverstrekker al het uitgeleende geld terugkrijgt als het huis bij gedwongen verkoop minder opbrengt dan de waarde van de totale hypotheekschuld. Mocht blijken dat de koper de toezegging vanuit de Nationale Hypotheek Garantie niet krijgt, dan heeft de koper het recht om de koop kosteloos te annuleren.

 

Gratis registreren

Registreer je gratis op VENDAS en plan een bezichtiging voor de woning waar je interesse in hebt. Zodra de veiling start breng je eenvoudig online jouw bod uit. 

DIRECT REGISTREREN

Meer weten?
Neem contact met ons op
Meer informatie